לאבנה ביתית שכל אחד יכול להכין

לאבנה ביתית
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 32 שעות

דרגת קושי: קל

קלוריות: 130 קלוריות (ל- 100 גרם)

לאבנה מוכרת לנו בעיקר מהמטבח הדרוזי נוצרת ע"י הפרדת הנוזלים מהיוגורט. הלאבנה יכולה להיות במרקמים שונים: מרקם הדומה לגבינת 5/9 אחוז, מרקם קשה יותר ממנו ניתן לעשות את כדורי הלאבנה המתובלים בשמן זית ואפילו את "אבן היוגורט" (הידוע גם בשם "ג'מיד", או "לאבן קישק"). במקור "אבן היוגורט" הייתה הצידה לדרך של נהגי הגמלים במדבריות שהצטיידו בהן כציידה לדרך היות ואבן יוגורט נשמרת שנים רבות. לאחרונה נהייתה "אבן היוגורט" לטרנד חדש במסעדות יוקרה (מגרדים אותה במקום פרמזן על פסטות, סלטים, דגים ,ומאכלים אחרים)

אבל אנחנו בהתחלה – כדורי לאבנה דרוזית , ואין מתכון קל וחמוד ממנו

כלים ואביזרים שצריך להכנת לאבנה

  • בד חיתול /  חתיכת בד לא צבעונית / חתיכת מפת שולחן חד פעמית / ואפילו רב מגבת יכול לעשות את העבודה
  • רצוי גם מסננת

מצרכים

  • מיכל יוגורט 1.5 ליטר (1.540 ק"ג) 4%
  • כפית שטוחה מלח – אופציונלי לא הכרחי
  • מיץ מחצי לימון – אופציונלי לא הכרחי
  • לתיבול הכדורים: זעתר, פפריקה מתוקה, קצח, סומק
  • שמן זית

שלבי הכנת לאבנה ביתית

  1. שופכים את היוגורט לבד החיתול (אם החלטתם עם מלח ו/או מיץ לימון יש לערבב טוב).
  2. קושרים את החיתול ותולים מעל כלי להגרת נוזלים (לחלופין ניתן לשים על מסננת בד, או רב מגבת).
  3. כעבור 7/8 שעות רוב הנוזלים יצאו ויש לנו כבר לאבנה במרקם רך. ככל שיעבור זמן רב יותר יהיה מרקם הלאבנה קשה יותר.
  4. לצורך יצור כדורי לאבנה רצוי להעביר אחרי 8 שעות לעוד 24 שעות במקרר.
  5. מה שנישאר זה לכדרר כדורים עם ידיים רטובות בשמן זית, לתבל, לשים בכלי ולכסות בשמן זית.

אוהבים גבינות אבל אין לכם סבלנות להכין אותם – מחלבת עברי במושב עזריה זה המקום בשבילכם!

קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

2 Comments

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם