מעורב ירושלמי מתכון

מעורב ירושלמי
צילום: קותי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: 35 דקות

דרגת קושי – קל

מעורב ירושלמי – מצרכים

  • כף גרגירי כוסברה
  • כף גרגרי כמון 
  • כף גרגירי כרויה
  • כפית גרגירי פלפל שחור
  •  כפית מלח גס
  •  כפית סומק
  • כפית אבקת אמבה
  • כפית כורכום
  • שמן זית
  • 40% פרגית עוף
  • 30% כבד עוף
  • 20% לבבות עוף
  • 10% טחול עוף
  • 3 בצלים 

מעורב ירושלמי שלבי ההכנה

⚠️ הערה: אני הכשרתי את הכבד והלבבות, קחו בחשבון שבהכשרה ובניקוי הלבבות מאבדים בין 20%  ל – 30%

  1. חותכים 3 בצלים לטבעות גדולות 
  2. מחממים על מחבת יבשה את גרגירי הכוסברה, הכמון והכרויה
  3. כותשים את כל הגרגרים שהלהטנו על המחבת עם התבלינים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים 
  4. מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב 
  5. משרים את חלקי העוף במרינדה לשעתיים (אם אפשר אפילו ללילה שלם)
  6. היות והצלייה של חלקי הפנים נעשית בנפרד מומלץ להשרות אותם  במרינדה בנפרד.
  7. צולים בווק כל חלק מחלקי הפנים בנפרד (לפי הסדר ברשימה)
  8. מומלץ להשתמש בספריי שמן היות והבשרים כבר משומנים מהמרינדה
  9. כשמסיימים לצלות את חלקי העוף עוברים לצלייה עדינה של הבצל 
  10. לפני צליית הבצל יש להכניס את הבצל לכלים בהם שרו הבשרים. על מנת שגם הבצל יקבל את שאריות המרינדה (אין צורך שהבצל ישחים)
  11. מאחדים את חלקי העוף עם הבצל וצולים הכל למשך 30 שניות
  12. בתיאבון
קצת על קותי אדלר כל הכתבות
חי נושם וחולם מתכונים וקולינריה.

אז מה דעתך?

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם