מתכון לצ'יפס קריספי בטירוף!

מתכון לצ'יפס קריספי
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעה

דרגת קושי: קל מאוד

מספר מנות: 4

קלוריות (משוער): 350 ל 100 גרם

צ'יפס הוא ללא ספק "האמא והאבא" של האוכל רחוב, בין אם זה כתוספת ליד מנה של פלאפל ובין אם זה לצד המבורגר, צ'יפס תמיד אבל תמיד בא בטוב! אז נכון שהפיתוי לקחת צ'יפס תעשייתי מוכן ולזרוק לשמן הוא גדול אבל בסופו של דבר לא משנה כמה איכותי הצי'פס המוכן שתחממו אין כמו צ'יפס אמיתי שמכינים בבית. מוזמנים לעקוב אחרי מתכון לצ'יפס קריספי במיוחד שמצליח לי בכל פעם מחדש וכל אחד יכול להכין בבית.

מצרכים לצ'יפס ביתי

  • 6 תפוחי אדמה אדומים
  • 1 ליטר שמן קנולה
  • 1 ליטר מים 

שלבי ההכנה

  1. בחירת תפוח האדמה – עדיף להשתמש בתפוח אדמה אדום לצ'יפס
  2. קילוף – מקלפים את תפוחי האדמה
  3. חיתוך – חותכים את תפוחי האדמה לרצועות בעובי אצבע
  4. שטיפה – שוטפים את תפוחי האדמה מתחת לברז כשהם מונחים במסננת
  5. השרייה – משרים את תפוחי האדמה במים פושרים למשך 30 דקות
  6. ייבוש – שופכים את המים ומייבשים את רצועות הצ'יפס טוב טוב כדי להעלים כמה שניתן את הזכר לעמילן
  7. טיגון ראשון – מטגנים את רצועות הצ'יפס בשמן עמוק למשק 7 דקות
  8. מנוחה – מוציאים הצ'יפס מהמשמן למנוחה של 5 דקות
  9. טיגון שני – בגדול הציפ'ס כבר במצב שהוא מוכן לאכילה אבל כדי שהוא יהיה קריסיפי במיוחד מטגנים את הצ'יפס פעם נוספת לעוד 5 דקות
קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

1 Comment

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם