קציצות בשר אווריריות ברוטב עגבניות

קציצות בשר אווריריות
צילום: מושי אדלר, אוכל רחוב

זמן הכנה: שעה

דרגת קושי: קל במיוחד

מספר המתכונים לקציצות בשר של טבחים שמבטיחים ש:" זאת הקציצה הכי טעימה שתאכלו בחיים שלכם" כמספר תכניות הבישול שתוקפות אותנו מכל עבר בערוצי הטלוויזיה השונים! אבל אני מבטיח לכם שהמתכון הבא יסלול את הדרך שלכם לקציצות בשר הכי, אבל הכי אווריריות שתאכלו בחיים שלכם!

מצרכים לקציצות בשר אווריריות ברוטב עגבניות

  • 500 גרם בשר בקר טחון (מומלץ לבקש מהקצב שייטחן את הבשר פעמיים)
  • 2 גזרים
  • 2 בצלים
  • 3 שיני שום
  • 3 עגבניות
  • שמן זית
  • 1 גמבה
  • 2 קופסאות רסק עגבניות (200 גרם)
  • 2 פרוסות חלה (בלי הקשה)
  • חצי כוס חד פעמית של סודה 
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קופסה שימורים אחת של אפונה ירוקה

אז איך עושים קציצות בשר אווריריות, רכות וטעימות במיוחד?

  1. בשלב הראשון מתחילים בהכנת תערובת הבשר לקציצות: מערבבים בקערה גדולה את הבשר יחד עם סודה וחתיכות קטנות של החלה (זה הסוד של האווריריות)
  2. מטגנים בסיר  עם שמן זית קוביות קטנות של בצל עד להזהבה ( 3 דקות בערך)
  3. מוסיפים לטיגון על אש נמוכה את שאר הירקות: קוביות גזר, שיני שום קצוצות, חתיכות גמבה ועגבנייה (7 דקות בערך)
  4. כשכל הירקות מתרככים מוסיפים 200 גרם רסק עגבניות ומערבבים
  5. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל ופפריקה מתוקה ומערבבים
  6. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומערבבים
  7. נותנים לרוטב להגיע לרתיחה (3 דקות בערך) ומוסיפים את האפונה
  8. טועמים מדי פעם ובמידה ומעוניינים לשפר טעמים זה הזמן 
  9. כשסיר הרוטב רותח, קורצים כדורי קציצות קטנות מהבלילה שהכנו ומכניסים לבישול בסיר על אש נמוכה למשך 25 דקות

🍽️ מומלץ לאכול לצד אורז בסמטי, פירה או ספגטי

קצת על מושי אדלר כל הכתבות
כבר 34 שנה שאני נושם, אוכל ומתאהב סדרתי באוכל רחוב.

5 Comments

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם