מתכון ג'חנון ביתי אמיתי (תימני אסלי)

מתכון ג'חנון ביתי
צילום: גילה שלו, אוכל רחוב

זמן הכנה: 12 שעות

דרגת קושי: מצריך סבלנות ויכולת לעבד עם בצק

יום שבת בבוקר בלי ג'חנון זה כמו חומוס בלי פיתה. עבורי ג'חנון זה טעם של בית, זה זיכרונות של ילדות. ימים יפים בהם אני ואחיי היינו מתגנבים למטבח של אמא ידידה ז"ל כשהיינו חוזרים מהבילוי ומגניבים לנו חתיכת ג'חנון מבלי שאף אחד ישים לב (עד לבוקר שלמחרת).

מדי שבת אני מכינה ג'חנון תימני אסלי למשפחתי ולקבוצה מצומצת של חברים אז במידה ואין לכם את הזמן והסבלנות להכין אתם מוזמנים ליצור איתי קשר ולהזמין ג'חנונים מעשה ידיי >

 ☎️ 052-642-0429 ☎️ 

הג'חנון של גילה

שימו לב: החורף הגיע ואיתו גם החמין, אל תפחדו לשלב בין השניים! ג'חנון בחמין (שקית קוקי) זה מעדן.

מצרכים לג'חנון תימני

  • קילו קמח
  • 7 כפות סוכר (אם רוצים פחות מתוק אפשר 4 כפות)
  • כף מלח (שטוחה)
  • 3 כוסות מים בערך (בכוס חד פעמי לשתייה חמה)
  • מרגרינה או חמאה לפתיחת הבצק

שלבי ההכנה

הכנת הג'חנון מתחלקת ל 3 שלבים:

  1. הכנת הבצק במיקסר
  2. פתיחת הבצק
  3. אפייה לילית בתנור

זה הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל…

שלב המיקסר

  1. שופכים לקערת מיקסר שתיים וחצי כוסות מים (בחורף קצת חמימים) ומוסיפים סוכר, מלח וקמח ולשים כעשר דקות במיקסר
  2. במהלך הלישה בודקים אם חסר עוד מים והבצק מעט קשה להוסיף את החצי כוס שנותרה. (ניתן ללוש גם ביד)
  3. מכסים את הקערה בניילון ומשאירים למנוחה של שעה
  4. במהלך השעה יש ללוש ביד עוד פעמיים (יד רטובה)
  5. לאחר שעה לשים שוב ומכסים את הבצק בשמן
  6. נותנים לבצק עם השמן לנוח חצי שעה
  7. חותכים את הבצק ל 10-12 חתיכות
  8. מעבדים ביד כל יחידה לעיגול יפה, מניחים על משטח משומן ומכסים
  9. משאירים את הבצק לנוח כשלוש שעות.

פתיחת הבצק

  1. ממיסים מרגרינה/חמאה במיקרו
  2. על שיש מעט משומן מניחים עיגול אחד ועם יד משומנת פותחים לצדדים לעיגול גדול ודי שקוף.
  3. מורחים מרגרינה על כל העיגול ומקפלים מצד ימין של הבצק לכיוון האמצע, מורחים מרגרינה מעל ומקפלים משמאל לימין ושוב פעם מורחים
  4. מגלגלים את הבצק הצר והארוך שנוצר (תוך כדי מתיחה) עד שזה הופך לצורה של גליל/ג'חנון
  5. מניחים בסיר עם ניר אפיה ומסדרים אחד ליד השני ובשורה השנייה אחד מעל השני
  6. מכניסים לתנור בחום של 100/110 כל הלילה
  7. בתיאבון
קצת על גילה שלו כל הכתבות
גילה שלו היא פאשינסטה, סבתא סורגת במשרה מלאה ומומחית לתבשילים תימניים, בצקים וכל מה שטעים.

4 Comments

  1. אני מכינה שנים ובתקופה האחרונה שיניתי והוספתי א. אפיה
    ונוצר מצב שכבר 3 פעמים התנפח הזחנון ונראה כמו קובנה אני משתגעת לא מבינה למה??

הוסף תגובה חדשה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם